2013. május 20., hétfő

Teil 10

Szó szerint álomba gondolkodtam magam, még ha ez elég abszurdnak is hat. Szerencsére másnap már a – vélemény szerint jól kiérdemelt – hétvége következett, így nem kellett figyelnem az ébresztőre, aludhattam, ameddig csak szervezetem megkövetelte.
Fél tizenkettő körül bújtam ki a takaró alól. Letusoltam, hogy felfrissítsem magam, majd belebújtam az egyik bemelegítő szerelésembe és felkötöttem a hajamat.
- Jó reggelt! – mosolygott anyu. Már javában az ebédet készítette.
- Neked is – elnyúltam a feje mellett, és elővettem egy bögrét. Beletöltöttem egy kis tejet, majd átmelegítettem a mikrohullámúban. Semmire se vágytam jobban, mint egy kis reggeli kakaóra.
- Mit kérsz enni? – pillantott felém, miután a krumplit felrakta főni.
- Talán egy szendvicset – rántottam vállat. Még nem igazán voltam éhes és most, hogy a kakaómat szürcsölgettem, még annál is kevésbé.
- Meg tudod csinálni magadnak, ugye? – abban a pillanatban, amint kimondta a csengő fülsértően szólalt meg. Valaki teljes erejéből nyomta be. Fel akartam állni, hogy kinyissam az ajtót, de apám előlépett a semmiből és megelőzött.
- Miben segíthetek? – nem a barátságos hangját használta, így minden bizonnyal nem örült a látogatónak.
- Jó napot, Herr Höwedes! – a világ egyik legcsodásabb hangja csapta meg a fülemet. – Tudom, hogy nem kívánt személy vagyok maguknál, de beszélnem kell Johannával – jelentette ki ellentmondást nem tűrően.
- Mégis milyen ügyben? – oldalra dőltem, majdhogynem lezuhanva a székről, így ráláttam édesapámra. Csípőre tette a kezét, mintha ezzel tekintélyét is növelhetné Fabian szemében.
- Magán ügyben – felelte Fabian.
- Felhívom a figyelmét Herr Koenig, hogy a házamban semmit nem jelent a rendőregyenruha. Meghoztam egy szabályt és be kell tartania önnek is és a lányomnak is! – ellenvetést nem tűrt a hangja.
- Tudja, ez egészen ésszerű lenne, ha ártottam volna valamit bárkinek is… - rázta fejét értetlenül Fabi.
- Nem kockáztathatok. Nem akarom, hogy a lányom, vagy a családom bajba kerüljön – még mindig nem hittem el, hogy erre kenik az egészet.
- Én megvédhetem őt! – ellenkezett Fabian. – Nézze uram, őszinte leszek magával. Komolyan érdeklődöm a lánya iránt. De a szándékaim tiszták! És csak azért jöttem, hogy ezt önnel is tisztázzam. Nem fogadom el, hogy a továbbiakban sem láthatom őt! - Apám megtántorodott, amiért Fabian nem félt nyíltan beszélni vele, én pedig megelégeltem, hogy tétlenül ácsorog. Nem akartam, hogy bevágja az ajtót, így kiszaladtam.
- Apa, kérlek – tántorodtam meg mellette. – Ha kell, ki se mozdulunk a lakásból, nehogy lefotózzanak minket, de kérlek… könyörgöm, ne válassz el tőle! – esdekeltem.
- Komolyan érdekel ez a srác? – sóhajtott fel. Helyeslően bólintottam.
- Ön, hogyan reagált volna, ha nem engedik találkozgatni Johanna édesanyjával annakidején? – folytatta a puhítást Fabian.
- Igaza van, Szívem – csatlakozott a beszélgetésbe édesanyám.
- Jól van – bólintott. – Kapsz egy esélyt, ajánlom, ne szúrd el! – vetette oda Fabiannak.
- Nem fog bennem csalódni, ígérem – biccentett.
- Szeretlek, apu! – öleltem magamhoz.
- Én is téged – simította meg a hátamat, majd elengedett és anyámmal együtt visszasétált a konyhába. Oldalra néztem, Fabi félszegen mosolygott az ajtóból.
- Én is kapok ölelést? – tárta szét karjait.
- Természetesen – közelebb léptem és karjaiba vetettem magam. – Köszönöm – suttogtam.
- Én is köszönöm – simogatta meg arcomat. – Ne haragudj rám, hogy este nem hívtalak – magyarázkodott. Megfogtam kezét és magam után húztam a lakásba. – Elkaptunk két tolvajt és elhúzódott a kihallgatás – sóhajtott fel.
- Nem haragszom – mosolyogtam rá. – Megértem, hogy ez a munkád.
- Hát igen… És mi lett a meccs vége? Nyertetek, ugye? – érdeklődött.
- Igen, köszönhetően egy büntetőnek – meséltem.
- Nagyon ügyesen játszol, minden elfogultság nélkül! – dicsért meg.
- Köszönöm – öleltem meg. – És… mi a terved mára? – kíváncsiskodtam.
- Veled tölteni a napot – rántott vállat. – Nem voltam túl kreatív kedvemben reggel, így nem volt időm egyéb haditervet készíteni – magyarázkodott.
- Hmm…. akkor majd közösen kitaláljuk – vetettem fel.
- Rendben – bólintott.
- Viszont akkor meg kell várnod, hogy átöltözzek – fordultam szembe vele.
- Így is tökéletes vagy – simított végig arcomon.
- Aranyos vagy – leheltem apró puszit arcára. – De arra gondoltam, elmehetnénk itthonról – vetettem fel az ötletet.
- Azt hittem, azt mondtad apukádnak, hogy nem mozdulunk ki, nehogy lefotózzanak – leült az ágyam szélére, miközben a szekrényemben kezdtem kutakodni.
- Igen, de utána eszembe jutott, hogy ez nem éppen ideális randi helyszín, meg hát a szüleim is árgus szemekkel figyelnek… - elővettem egy farmert és egy egyszerű pólót, majd az asztalra hajítottam. – Szeretnélek megismerni, szóval arra gondoltam, hogy…
- Mutassam meg, hol élek? – magától is összerakta a képet. Aranyosan mosolygott, úgy tűnt jól esik neki az ötletem. Helyeslően bólogattam. – Jó, de akkor ne öltözz át, csak csomagold be.
- Miért? – értetlenül meredtem rá. A kettőnek mi köze egymáshoz?
- Kihívlak egy kosármeccsre – kacsintott rám. Muszáj volt felnevetnem.
- Porba foglak tiporni! – nem gondoltam annyira komolyan, de igazán jól esett a szemére vetni.
- Majd meglátjuk – huncutul vigyorgott, ami felkeltette az érdeklődésemet. Mindig csak azt mondta, focizott a gimnáziumi évek alatt. De talán kosarazott is?
- Akkor…. öhm.. mire is várunk még? – kuncogtam.
- Pakold be a cuccod! Megkérdezem édesapádat, hogy elenged-e… - tetszett, hogy ilyen bátor. Magamtól sosem kérném, hogy ismét álljon elé, ő mégis meg akarja tenni, értem.
- Köszönöm – pillantottam rá hálásan.
- Ugyan – rántott vállat. – Tudod, az egyenruhám sugározza az erőt – mindketten elmosolyodtunk. Kiment a szüleimhez én pedig gyorsan az első kezembe akadó táskába dobáltam a ruháimat. Zsebembe csúsztattam a kulcsom és a mobilom, majd követtem Fabit.
- Így mész el itthonról? – pillantott rám meglepetten apu. – Nem kéne cicomázkodnod?
- Fabian kihívott egy kosármeccsre, szóval megmutatom neki, hogy nem érdemes sportban szembeszállni egy Höwedessel – elmosolyodott a beszólásomon.
- És mikor jössz haza? – ismét az apai féltés.
- Mentek a meccsre, igaz? – érdeklődtem. Nem túl gyakran, de néha-néha apáék elmennek egy-egy meccsre a Veltins Arénába, hogy Bene is érezze a támogatásukat és szeretetüket. Na, és persze, mert ők is futball fanatikusok, nem véletlen lett mindhárom gyermekük az.
Anyám serényen bólogatni kezdett.
- Akkor majd valamikor utána – rántottam vállat. – Ha az úgy jó…
- Csak vigyázz magadra! – sóhajtott, majd intett, hogy mehetünk.

- Óhh, várj – álltam meg egy pillanatra, miközben a kocsijához siettünk.
- Mi baj? – pillantott rám kíváncsian. Nem volt bosszús, sem türelmetlen, csak kíváncsi.
- Nem ettem, pedig anyunak megígértem, hogy reggelizek – magyarázkodtam.
- Veszünk valamit, az egyik pékségnél, ha gondolod – ajánlotta fel. – De vissza is mehetünk…
- A pékség jó lesz – mosolyodtam el. – Köszönöm.
- Ugyan már. Csúnya dolog lenne úgy nyerni kosárban, hogy az ellenfelemnek nem volt elég ereje – rántott vállat.
- Még akkor is én nyernék – nevettem fel boldogan, majd elfoglaltam helyemet az anyósülésen. Az első pékségnél megállt, ahol vettünk két croissont nekem, és egy sajtos pogácsát neki.
- Fánkot kellett volna. Akkor lennél igazi zsaru – kuncogtam.
- Amerikában lehet, hogy divat, de mi nem ott élünk, szerencsére – mosolygott.
- Nem költöznél oda? – pillantottam rá.
- Nem – jelentette ki határozottan. – Szeretek itt élni és nem hiszem, hogy ott jobb lenne. Egyébként is, gondolj bele! Állandóan dolgoznom kéne, de nem tenném, mert fánkot ennék – kicsit túldramatizálta, de jól állt neki.
- Én gondolkodtam, hogy meg kellene próbálni, de a francokat… jó itt nekem – kuncogtam. Rám mosolygott, majd folytatta a vezetést. Elég messze lakott tőlünk, Gelsenkirchen másik részén, ahova nem járok túl gyakran. Leparkolt néhány új építésű ház előtt. A központon kívül esett, így jóval csendesebb volt. Baloldalon, alig hat méterre egy futball és egy kosárpálya, mellettük pedig egy nagy játszótér. Fabi az egyik lakóházhoz kísért. Barackvirág színű volt és a házszám táblájára pillantva nagyon ismerős is.
- Én már jártam itt – pillantottam Fabira.
- Tényleg? Mikor? – érdeklődő pillantással figyelt, miközben előkereste kulcscsomóját.
- Nem tudom – fintorogtam. – De tudom, hogy már voltam itt! – jelentettem ki határozottan. Hümmögött párat, majd megfogta a kezemet és maga után húzott. Ezúttal nem úgy ért hozzám, mint mikor egy barátunkat, akarjuk bevezetni valahová, hanem mint, mikor a szerelmünket. Összekulcsolta ujjainkat és szorosan mellettem sétált.
12C – állt az ajtón, ami előtt megálltunk.
- Nos, ez az én lakásom – tárta ki előttem az ajtót. Ahhoz képest, hogy bérházi lakásról beszéltünk, nagy volt és tágas. Bár lehet, hogy ezt az érzést, inkább a katonás rend okozta sok üres hely, keltette bennem.
- Szuper – vetődtem a kanapéra. – Ellenék itt – nyúltam el. A megszokottól eltérően a kanapé kényelmes volt, még ha mérete nem is túl nagy.
- Talán néha beengedlek – nevetett. – Gyorsan átöltözök, addig érezd otthon magad – bólintottam, majd elsietett a szobája felé. Felálltam és elkezdtem körbenézni. Minden apróságot meg akartam jegyezni.
Fabian férfi létére sokkal jobban ragaszkodott a rendhez, mint én, nő létemre. Minden tökéletesen a helyén állt. Bevallom, kicsit csalódtam is, mikor a könyvek, nem ABC sorrend szerint sorakoztak a polcon.
Ujjaimmal végigsimítottam néhány könyv borítóján, majd tovább sétáltam. Néhány képet is kitett, melyek eszébe juttatják emlékeit. A legtöbbön bátyjával szerepelt, de volt olyan is, amely minden bizonnyal akkor készült, mikor a barátaival hivatalosan is rendőrök lettek.
- Tetszik? – lépett szorosan mögém. Hátrapillantottam. Szürke bemelegítőt viselt egy lenge, fehér pólóval.
- Igen – bólogattam, majd finoman megöleltem.
- Gyere, ideje, hogy elnáspángoljalak! – kuncogva fűzte össze ujjainkat, majd kísért a kijárat felé. Kikapott két vizes palackot a hűtőből, és már indultunk is. Hóna alatt hozta a kosárlabdát, így gyorsan átvettem tőle, hogy legalább ennyivel is segítsem.
- Ismered a szabályokat, ugye? – gyorsan bemelegítettem egy-két mozdulattal, majd pattogtatni kezdtem a labdát.
- Természetesen – vigyorodott el. 

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Először is nagyon sajnálom, hogy még csak most jövök, de rengeteg dolgom volt az elmúlt napokban. A részt elolvastam már napokkal ezelőtt, de csak most sikerült ideérnem komizni.
    Nagyon tetszett, remekül megírtad! Csak ismételni tudom magamat.
    Örültem, hogy Fabi ilyen határozott volt, és lépett. Csak sikerült meggyőzni az apucit, aminek örülök. Kijár ez Hannának. És szerintem meg fogja érni. Bár majd az idő úgyis eldönti :)
    Kíváncsi vagyok honnan volt ismerős Hannának a környék. Teljesen eltudtam képzelni a szemem előtt Fabi lakását. Jó ötlet ez a kis kosarazás. Kíváncsi leszek kinyer benne. :) Egyszóval nagyon imádtam az egészet. Jól alakult ebben minden. De úgy érzem, hogy lesznek még meglepetéseid.
    Várom a folytatást!
    puszi
    Deveczke.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia.

      Örülök, hogy végül ideértél! :) Jól érzed, hogy lesznek még meglepetések, hiszen ismersz. Az is kiderül következő részből, hogy honnan ismerős Johannának a környék és az is, hogy ki nyeri a kosarazást. Remélem, tetszeni fog. Örülök, hogy ez a rész tetszett!
      Sietek a folytatással.

      puszi: manó*

      Törlés